Pysähdy aistimaan - Sense the silence

18.09.2020

Milloin viimeksi pysähdyit vain olemaan? Kuuntelemaan ja katsomaan? Hengittämään? 

Koska viimeksi nukuit päiväunet? Entäpä koska viimeksi nukuit ne ulkona? 


When was the last time you stopped just to be still? To listen and to watch the surroundings? To breathe? 

When was the last time you took a nap? And when was the last time you took the nap outside? 

Tiedän, että täällä meillä olisi valtava määrä paikkoja nähtäväksi ja koettavaksi. Pitäisi käydä siellä ja tuolla, kokea kaikki mahdollinen. Mutta entä jos ei olisikaan mitään pakkoa? Jospa vain saisikin olla paikallaan ja torkahtaa ihanaan maisemaan. Hengittää maailman puhtainta ilmaa. Päästää irti kaikesta suorittamisen pakosta ja vain kääriytyä syvemmälle riippumaton hellään syleilyyn.


I know we have a huge number of places to see and to experience here in Lapland. One should visit here and there, experience everything possible. But what if there was no compulsion? If only one could be still and take a nap in the wonderful landscape. Breathe the cleanest air in the world. Let go of all the compulsion to perform and just wrap deeper into a gentle embrace of a hammock.

Retki johonkin lähialueen upeaan luontokohteeseen on helppo rakentaa jokaisen mieltymysten mukaan sopivaksi, ja lähdemme oppaaksi mielellään olipa tavoitteenasi sitten huiputtaa tunturi tai samoilla kaukaiselle suolle. 

Mutta jos haluat saada rauhallisen luontoelämyksen, joka ei pakota kävelemään tai nousemaan metriäkään, niin silloin suosittelen kokeilemaan riippumattoilua. Helpommillaan riippumaton voi ripustaa mökin pihapuihin, mutta riippumaton ollessa vaivaton mukaanotettava, voi sen avulla mennä mihin haluttuun paikkaan vain - niin ylös asti tosin, missä vielä on puita ripustamista varten :) 


An excursion to one of the wonderful natural sites in the vicinity is easy to fix to suit everyone's preferences, and we will be happy to take you as a guide whether your goal is to climb a fell or to a distant swamp.

But if you want to have a peaceful nature experience that doesn't force you to walk or climb a single meter, then I recommend you to try cocooning in a hammock. As easiest it is to hang the hammock in the trees on the villa's yard, but as the hammock is easy to take with you, it can be used to go to any desired place - only up to that point, where there are still trees for hanging it :)

Jos luulit, että riippumaton kanssa voi retkeillä vain sulan maan aikana, niin voimme todistaa sen olettamuksen helposti vääräksi! Ja jos tuntuu, että päiväunet on liian lyhyt aika riippumatossa nukkumiseen, niin kyllä se vaan onnistuu yönkin yli! Varusteita tosin tarvitaan talviriippumattoiluun paljon enemmän!


If you thought that hammocks aren't to be used during winters, we can easily prove that assumption wrong! And if you feel that daytime naps are too short time to sleep in a hammock, then yes, it will work overnight also! However, much more equipment is needed for winter cocooning!